Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorwoord: Jaarthema Samen voor Kwaliteit

Maureen Limpens
Een nieuw jaar beginnen met een schone lei. Dat is wat de meeste mensen het liefst zouden willen. Helaas zitten we nog midden in de 2e lockdown. Als het goed is mogen alle pedicurepraktijken over enkele dagen weer open, mits er geen verlenging van de lockdown is. Podopost peilde of pedicures deze tweede lockdown anders hebben beleefd dan de eerste.
Logo_Podopost
Een nieuw jaar beginnen met een schone lei. Dat is wat de meeste mensen het liefst zouden willen. Helaas zitten we nog midden in de 2e lockdown. Als het goed is mogen alle pedicurepraktijken over enkele dagen weer open, mits er geen verlenging van de lockdown is. Podopost peilde of pedicures deze tweede lockdown anders hebben beleefd dan de eerste. En dan zien we zowel veel veerkracht als ook persoonlijk leed. Je leest het op onze website. Net als de uitkomst van de peiling hoe het momenteel staat met de samenwerking in de diabetische voetzorg. Zijn de contracten en samenwerking met de podotherapeuten verder verbeterd?
Een nieuw jaar betekent ook een nieuw Podopost-jaarthema. Zo ruilen we het thema ‘Samen Werken’ in voor dat van ‘Samen voor Kwaliteit’. Het is mooi om te zien welke ontwikkelingen de pedicurebranche de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hoe stapje voor stapje verder gebouwd wordt aan een stevig, professioneel fundament voor de pedicure en medisch pedicure. In mijn interview met ProVoet-voorzitter Ben Wagemakers (zie pag. 12), over de nieuwe beleidsperiode 2020-2025, werd duidelijk dat kwaliteitsregistratie straks ook mogelijk wordt voor de pedicure. Het vraaggesprek met Ben Wagemakers is de aftrap voor een interviewreeks over kwaliteit in de pedicurebranche en hoe we die nog verder kunnen vergroten.
Een nieuw jaar betekent ditmaal ook afscheid nemen van rubrieken en de introductie van nieuwe. Zo zeggen we gedag tegen de rubriek Klanttevredenheid. Die gaf inzage in de redenen van klanten om voor een bepaalde pedicure te kiezen of wat voor hen juist afknappers kunnen zijn, zodat ze een deur verder kijken. Nieuw is dat we dit jaar in elke uitgave een online kennistoets koppelen aan een artikel. In deze uitgave is dat de casus, maar een volgende keer kan dat een heel ander onderwerp zijn dat de nodige verdieping biedt. Mogelijk koppelen we daar eind 2021 nog een leuke prijs aan vast voor degene die bijvoorbeeld het hele jaar de meeste vragen goed heeft beantwoord. Andere nieuwkomer is tot slot de 2-maandelijkse rubriek Juridisch loket waarin een seniorjurist telkens een onderwerp belicht dat van belang is voor de pedicurepraktijk.

Helaas nemen we dit jaar ook afscheid van onze freelance eindredacteur Betty van Wijngaarden. Zij gaat een nieuwe uitdaging elders aan. In haar plaats verwelkomen we freelance eindredacteur Anita de Jager.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-021-1395-9/MediaObjects/12480_2021_1395_Fig1_HTML.jpg
Maureen Limpens, hoofdredacteur
m.limpens@bsl.nl