Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorwoord: Roeien met de riemen…

Maureen Limpens
Hoewel de pedicurepraktijken weer draaien, is de invloed van de coronapandemie nog steeds goed voelbaar op verschillende terreinen. In menig praktijk is er juist nu topdrukte om de cliënten die hun eerdere afspraken afgezegd zagen, weer van hun voetklachten af te helpen. Door de gedwongen pauze zijn sommige voetklachten verergerd en ben je veel meer tijd kwijt dan voorheen.
Logo_Podopost
Hoewel de pedicurepraktijken weer draaien, is de invloed van de coronapandemie nog steeds goed voelbaar op verschillende terreinen. In menig praktijk is er juist nu topdrukte om de cliënten die hun eerdere afspraken afgezegd zagen, weer van hun voetklachten af te helpen. Door de gedwongen pauze zijn sommige voetklachten verergerd en ben je veel meer tijd kwijt dan voorheen. Daarmee worden je kwaliteiten en professionaliteit als pedicure, zowel organisatorisch als vakinhoudelijk, soms extra aangesproken. Toch blijf ik herhalen dat het goed is om te letten op je eigen belastbaarheid. Als vrouw (of man) in de pedicurebranche ligt je hart (althans bij een groot deel van jullie en eventueel in combinatie met cosmetische voetzorg) bij het leveren van zorg en het verhelpen van pijn bij cliënten. Dat zorghart en, laten we eerlijk zijn, ook de broodnodige ‘extra’ inkomsten (en dat extra heb ik vanwege voor de hand liggende redenen met opzet tussen aanhalingstekens geplaatst), kunnen ertoe leiden dat je misschien meer uren gaat werken dan je je had voorgenomen. Als dat past bij je belastbaarheid en het tijdelijk is, hoeft er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Maar als je je daardoor over de kop gaat werken, dan wordt je eigen weerstand weer lager en bestaat de kans dat je zelf door ziekte uitvalt. Dan ben je weer verder van huis.
Ook de vakbeurs ervaart de gevolgen van de coronapandemie. Door het uitstellen van de versoepelingen van de coronamaatregelen is de Vakbeurs Totale Voetverzorging nu voor de tweede keer doorgeschoven. Dus het duurt nog even voordat we elkaar weer kunnen treffen. Ons vaktijdschrift ervaart eveneens de gevolgen. Geplande casussen voor Podopost kunnen niet altijd doorgang vinden. Met het inachtnemen van de coronamaatregelen zijn sommige praktijken qua oppervlak namelijk te klein om daar – buiten de pedicure en cliënt – nog een journalist en/of fotograaf toe te laten. Dus zoeken we naar alternatieven die toch de moeite waard zijn.

Het is voor iedereen weer opnieuw de draai vinden en roeien met de riemen die we hebben. Ik ben ervan overtuigd dat dat iedereen zal lukken. Ik hoop dat we over niet al te lange tijd samen een keer het glas kunnen heffen op een mooie toekomst.

Maureen Limpens, hoofdredacteur
m.limpens@bsl.nl