Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorwoord: Samenwerking

Maureen Limpens
Als we kijken naar waar de pedicure tegenwoordig staat, dan is er in plusminus 50 jaar tijd veel veranderd. Er zijn nieuwe behandelmethodes gekomen. De voetverzorging is steeds uitgebreider geworden. Naast de standaard voetverzorging bieden pedicures cosmetische behandelingen en/of medische voetzorg. Doelgroepen zijn gevarieerder: van volledig gezonde mensen tot mensen met een chronische ziekte, van vrouwen tot mannen, van pubers tot senioren, en ook sporters behoren tot de mogelijke klantenkring.
Logo_Podopost
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-020-0220-1/MediaObjects/12480_2020_220_Fig1_HTML.jpg
De belangrijke signalerende rol van de pedicure en ontwikkelingen in de gezondheidszorg zorgen ervoor dat de pedicure stap voor stap haar eiland verlaat waar ze jarenlang op gebivakkeerd heeft en zich meer profileert. Er zijn steeds meer mogelijke samenwerkingspartners. En langzaam maar zeker zien ook andere samenwerkingspartners/zorgverleners het belang van de pedicure in. In 2020 staat Podopost stil bij deze samenwerking in het doorlopende thema Podopost Samenwerken, dat herkenbaar is aan het logo boven deze artikelen. Elke uitgave staat de samenwerking tussen de pedicure en een van deze mogelijke samenwerkingspartners centraal, te beginnen met de fysiotherapeut. Daarbij zijn we benieuwd hoe de samenwerking tot stand is gekomen en wat beide van elkaars werk weten. Andere mogelijke samenwerkingspartners zijn bijvoorbeeld: de POH, de huisarts, de diabetesverpleegkundige, de oncologische verpleegkundige, de zorggroep, de podotherapeut, de podoloog, de thuiszorgorganisatie, de orthopedisch schoenmaker en het orthopedische team in het ziekenhuis.
Heb je een vraag aan een van de samenwerkingspartners die je graag in het interview met desbetreffende partner beantwoord ziet, stuur dan een mail naar podopost@bsl.nl en laat ons weten welke vraag je voor welke samenwerkingspartner hebt.
Een ander terugkerend onderwerp in 2020 is sport. In nummer 1 geven we met diverse artikelen de aftrap met een thema over sport. Daarna zal het onderwerp sport in elke uitgave terugkomen. En wat is er mooier dan te starten met een wintersport, ook al is de Elfstedentocht nog niet in zicht…