Podopost magazine nr. 3, 2023

  Thema praktijkinrichting: Op bezoek bij medisch pedicure Marjon Knooren | Pedicure wandelt met mensen met een beperking | Beursweekend op 15 en 16 april: tijd voor de jaarlijkse VTV | Interview met ProVoet-voorzitter Ben Wagemakers | Kennistoets Instrumenten reinigen en desinfecteren

  Interview met Danny Rombouts: ‘Een beurs is een uitgelezen kans om te zien hoe iets werkt’

  Bij beursorganisator ASWS hebben oprichters Elly van Stuijvenberg en Ruud Waldhober, die het bedrijf in 1994 begonnen, begin dit jaar de leiding overgedragen aan hun zoon Danny Rombouts. Tijdens de 28ste editie van de Vakbeurs Totale Voetverzorging (VTV) - 15 en 16 april in de Expo Houten - is al iets van zijn hand terug te zien.

  Column Selena: Persoonlijke voorkeur

  Weet je wat mij leuk lijkt, een kijkje in jullie 'keuken'. Zijn jullie ook nieuwsgierig naar hoe een ander het doet en hoe de praktijk bij de buurvrouw er uitziet? Ik wel hoor en ik kom er schaamteloos voor uit. Ik geniet als ik de foto's zie van collega's, bijvoorbeeld hoe zij de ruimte hebben ingericht of welk leuk rekje voor de verkoopproducten ze gebruiken.

  Praktijk: ‘Ik heb iets met speciale mensen’

  Janet Janssen organiseert een wandelclub voor mensen met een beperking. 'Bewegen moet iedereen doen.' Maar ook hier kijkt ze met haar pedicurebril. We wandelen met zijn zevenen door Stappegoor, een nieuwbouwwijk aan de zuidkant van Tilburg.

  Redactioneel: Laat van je horen

  Mijn volkstuin ligt midden in de stad, op eeuwenoude landbouwgrond die op wonderlijke wijze de laatste anderhalve eeuw gespaard is gebleven in alle bouwplannen. Wij tuinders vormen een vereniging. Mensen worden in de eerste plaats lid omdat ze hun eigen groente willen telen.

  Column Iris: Sportpedicure

  In 2016 slaagde ik voor mijn sportpedicurediploma. Zelf sport ik al sinds mensenheugenis, dus de studie was me op mijn lijf geschreven. Vol ambitie droomde ik van rugbyteams en balletgezelschappen die wekelijks reikhalzend naar mijn komst zouden uitkijken.

  Interview met ProVoet-voorzitter Ben Wagemakers: ‘Kwaliteit maak je samen’

  ProVoet-voorzitter Ben Wagemakers neemt na ruim 25 jaar afscheid van de pedicurewereld. Hij bracht in 2002 drie pedicure-organisaties bij elkaar en stond zo aan de wieg van ProVoet. 'De vereniging heeft de praktijkervaring van pedicures nodig.' Ben Wagemakers komt eens in de zes weken bij zijn pedicure. 'Dan weet je wel hoe mooi mijn nagels zijn.'

  Kennistoets: Is kruisbesmetting in de praktijk te voorkomen?

  Tijdens de opleiding pedicure leren wij om instrumenten te reinigen in een ultrasoon en vervolgens te desinfecteren met alcohol 60-90%. Tegenwoordig zijn er producten verkrijgbaar die een reinigende en desinfecterende werking hebben. Hierdoor is desinfectie in alcohol niet meer nodig. Maar welke producten zijn nu precies geschikt en is deze manier van desinfectie afdoende om kruisbesmetting te voorkomen?

  Op bezoek: ‘Mijn praktijk en mijn website, dat ben ik’

  Medisch pedicure Marjon Knooren heeft een voetverzorgingspraktijk in het Limburgse Spaubeek. Na een ware speurtocht naar kwaliteitsproducten, verkoopt ze tegenwoordig artikelen van (vooral) merino- en alpacawol voor de voeten via haar website Wool4feet.

  Ondernemen: Zelfredzaamheid kan beter

  Nog steeds is ruim 50 procent van de vrouwen in Nederland niet financieel zelfstandig. Mannen en vrouwen gaan na hun studie in eerste instantie vaak gelijk op, maar als er kinderen komen verandert dat bij ruim 40 procent van de vrouwen. ZKun je het je als vrouw in deze tijd nog permitteren om je eigen financiële plaatje niet helder en op orde te hebben?

  28ste editie Vakbeurs Totale Voetverzorging

  Veel nieuwe exposanten en merken zijn te zien tijdens de 28ste editie van de Vakbeurs Totale Voetverzorging (VTV). Deze beurs - in het weekend van 15 en 16 april - bundelt het aanbod van ruim 60 exposanten en zal bruisen van de activiteiten.

  Pdf Podopost nr. 3, april 2023

  Hieronder kun je Podopost nr. 3-2023 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

  Voetenwerk, april 2023

  In het Voetenwerk van april: Kennismaking met ‘de toekomst’ - ProVoet te gast bij Summa College, Kies je ProVoet Agenda 2024: roze of groen, Bezoek ProVoet op de VTV en benut je korting, Veelgestelde vragen en Conceptbesluit Belastingdienst.