Podopost magazine nr. 8, 2020

  Het thema van Podopost nr. 8 is specialistische technieken. Ook tref je in dit nummer een beursbijlage voor de Vakbeurs Pedicure en Beauty die in het weekend van 24 en 25 oktober plaatsvindt.

  Lees hier de volledige pdf of bekijk hieronder de losse artikelen.

  Logo_Podopost

  Voorwoord: Bewustzijn

  Ik schrijf dit voorwoord de dag na de persconferentie van 28 september, de persconferentie waarbij de maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan weer verder werden aangescherpt. Dat dat er zat aan te komen, kon je al op je klompen voelen aankomen.

  Op bezoek: ‘Oudere cliënten zijn een dankbare groep’

  Gladys Benjamin blikt terug op de afgelopen 10 jaar, sinds de opening van haar eigen pedicurepraktijk.

  Wanneer kies je welke nagelbeugel?

  Tegenwoordig staan er veel verschillende nagelbeugels tot je beschikking. Fijn, zo veel keuze! Maar welke nagelbeugel geeft bij een specifiek nagelprobleem de beste kans op een succesvol resultaat?

  Logo_Podopost

  Column Tineke: Druk?

  Deze zomer ben ik, alhoewel ik met pensioen ben, druk geweest. Het klinkt wel zwaar, maar je kunt druk zijn met van alles, uiteraard.

  Ondernemen: Aanpakken om dit jaar nog meer omzet te genereren

  Het is een bijzonder jaar 2020, ook op zakelijk vlak. Veel pedicures merken dat hun omzet minder is. Bijvoorbeeld doordat sommige klanten niet zo snel weer durfden te komen, of helemaal zijn weggebleven.

  Aanpak pedicure van voetklachten bij golf

  Golf is een sport die geschikt is om op jongere, maar ook nog op oudere leeftijd te beoefenen. Doordat golfspelers tijdens het golfen veel wandelen, maar ook doordat er bij de swing wrijving in de schoen kan ontstaan, is de kans op blaarvorming en wrijvingseelt vergroot.

  Logo_Podopost

  Column Bernadet: Het vege lijf

  We krijgen er vroeg of laat zowat allemaal mee te maken: beroepsgerelateerde houdingsklachten. Vastzittende duimen, polsen en/of vingers, krakende en slijtende gewrichten, pijnlijke spieren, schouderklachten... Ai, oei en au!

  Casus: Gefixeerde hamer- en klauwtenen ‘in het gareel’

  De gefixeerde hamer- en klauwtenen van mevrouw Klaver¹ (71) zijn het gevolg van artrosis deformans. Medisch pedicure Toos Mennen besluit tot het maken van 2 verschillende ortheses om problemen aan de tenen als gevolg van deze standsafwijking zoveel mogelijk tegen te gaan.

  Toos Mennen: Geen specialistische technieken toepassen? Een gemiste kans!

  "Pedicures kunnen veel meer gebruik maken van specialistische technieken dan ze nu doen", pleit medisch pedicure en voormalig docente Toos Mennen, die de afgelopen 35 jaar zelf veel ervaring heeft opgedaan met diverse technieken en materialen.

  Klanttevredenheid: ‘Ik zie een pedicurebezoek ook als moment van ontspanning’

  Kilometers wandelt Natascha van der Klooster door het Groene Hart. Ze is wandelcoach en trekt met haar cliënten de natuur in. Omdat haar voeten heel wat te verduren hebben, gaat Natascha regelmatig naar de pedicure met wie ze duidelijke afspraken heeft gemaakt.

  Vakbeurs Pedicure & Beauty: Ruim van opzet, aantrekkelijk in afwisseling

  Nog even en dan is het weer zover; op zaterdag 24 en zondag 25 oktober vindt alweer de 18e Vakbeurs Pedicure plaats in Expo in het Utrechtse Houten. Iets anders van opzet dan gewoonlijk (veilig volgens de meest recente richtlijnen met onder meer: verplichte mondkapjes, 1,5 meter afstand en 2 tijdslots om het aantal bezoekers te beperken), maar evengoed 'ouderwets' gezellig en leerzaam.

  Pdf Podopost, nr. 8, oktober 2020

  Podopost nr. 8 oktober 2020 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.