Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenen ongebruikte schoenen in Nederlandse huishoudens

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Nederlanders hebben minstens 4 miljoen schoenen ongebruikt in de kast staan. Discomfort is de voornaamste reden voor het niet gebruiken. Doorgaans hebben vrouwen meer ongebruikte schoenenparen dan mannen.
schoenen-ongebruikt
Foto: iStock

Dit zijn de uitkomsten van onderzoek door online stijlgids Dresscode.nl onder zo’n 5400 Nederlanders. Doorgerekend naar de gehele bevolking betekent dit dat Nederlanders minstens 4 miljoen ongebruikte schoenen hebben. Gebrek aan comfort blijkt de voornaamste reden om schoenen te laten verstoffen. 61 procent van de vrouwen en 44 procent van de mannen zegt dat de ongebruikte schoenen gewoon niet lekker zitten; bijvoorbeeld doordat de verkeerde maat is gekocht. Ook blijken deze schoenen vaak lastig te combineren met een outfit, zo meldt 26 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen.

Schoenencollectie

Bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) heeft meer dan 10 paar schoenen in de kast staan. De grootte van de schoenenverzameling blijkt sterk afhankelijk van het geslacht; 58 procent van de vrouwen heeft meer dan 10 paar schoenen tegenover 28 procent van de mannen. Een kleinere schoenencollectie komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen; 38 procent van de mannen heeft minder dan 5 paar schoenen, tegenover 15 procent van de vrouwen.

Bron: Schoenvisie