Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw informatiecentrum over voedingssupplementen

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Het recent gelanceerde online Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) biedt wetenschappelijk onderbouwde informatie over vitamines, mineralen, kruiden en overige supplementen.
supplementen-vitamines
(Foto: Pixabay)

Het informatiecentrum laat aan de hand van leefstijl, leeftijd, ongemakken of andere situaties zien hoe mensen met voedingssupplementen zelf aan hun gezondheid kunnen werken. Ook is het mogelijk om te zoeken naar veel verschillende stoffen, zoals vitamines, mineralen, kruiden en overige ingrediënten, die in voedingssupplementen voorkomen. Het legt uit wat supplementen kunnen doen voor de gezondheid en hoe het zit met de veiligheid, tevens in combinatie met medicijnen.

Betrouwbare informatie

logo IVGRinske van den Barg, voedingskundige van IVG, licht de komst van het nieuwe centrum toe: “We merken dat er bij gebruikers van voedingssupplementen behoefte is om na te lezen hoe het precies zit met een vitamine, mineraal, kruid, visolie, probioticum of ander supplement. Soms zien ze door de bomen het bos niet meer, omdat er veel verschillende informatie rondgaat op het internet. ‘Wat kan ik gebruiken?’ en ‘Hoeveel mag ik ervan nemen?’ zijn vragen die worden beantwoord, zonder dat producten of merken worden genoemd of aangeprezen. Mensen zoeken naar betrouwbare informatie over hoe je het beste kunt werken aan je weerstand of wat je als sporter extra kunt gebruiken. Ook lezen ze het laatste nieuws op het gebied van voedingssupplementen en gezondheid.”

Het centrum is een initiatief van NPN, de branchevereniging voor voedingssupplementen. Een team van voedingsexperts is verantwoordelijk voor de inhoud van het online informatiecentrum.

Bron: Informatiecentrum voedingssupplementen & gezondheid (IVG)