Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw online platform voor mensen met diabetes en hun naasten

Nederland heeft een nieuw online platform voor mensen met diabetes en hun naasten. De site diabetes.nl is een samenwerking van vijf diabetesorganisaties: Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, Diabetes Vereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland. Tijdens de bouw hebben meer dan 400 mensen met diabetes en zorgverleners meegedacht, meegepraat en meegekeken.

Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en wekelijks krijgen 1000 mensen de diagnose. Juiste en betrouwbare informatie is van groot belang om goed te kunnen omgaan met diabetes – ook voor familie en vrienden van mensen met diabetes. Bovendien is het delen van ervaringen en het meedoen aan activiteiten een behoefte van mensen met diabetes, blijkt uit onderzoek.

Trefpunt en Wegwijzer

Diabetes.nl wil informatie en inspiratie bieden als diabetes je raakt. Het platform biedt actuele en betrouwbare informatie voor mensen met diabetes op één plek: over verschillende typen diabetes, in verschillende ziekte- en levensfasen en bij uiteenlopende vragen. Het Trefpunt is een community om ervaringen uit te wisselen en het overzicht van activiteiten laat zien wat er allemaal te doen is.

Een andere tool op het platform is de Wegwijzer: deze helpt de bezoeker met een paar vragen om de juiste informatie te vinden, zonder persoonlijke gegevens achter te hoeven laten. Als men besluit om een account aan te maken, zijn er nog meer mogelijkheden op het platform.

Bron: Diabetes.nl en Zorgkrant.nl
Beeld: screenshot diabetes.nl