Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online advies over kinderschoenen in Engeland moet beter

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
kinderschoenen-maatnames
Foto: Pixabay

Ouders kopen steeds vaker online schoenen voor hun kinderen. Ze baseren hun schoenkeuze daarom niet meer op maatnames die worden gedaan in een schoenenwinkel maar op basis van online verstrekte tools en adviezen. Daarin valt nog veel te verbeteren, zo blijkt uit onderzoek in Engeland.

De onderzoekers van deze studie wilden graag inzicht krijgen in de beschikbare web-based bronnen voor maatname en pasvorm van kinderschoenen. De onderzoekers hebben gelet op advies voor kinderschoenen voor kinderen tot 12 jaar met speciale aandacht voor leesbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit.

Informatie kinderschoenen

De onderzoekers concludeerden dat de beschikbare informatie via de meest gebruikte zoekmachines van beperkte of lage kwaliteit is en beperkte ondersteuning biedt. De online informatie was goed leesbaarheid, maar de inhoud en gebruikte termen waren inconsistent. Verschillende methodes werden gehanteerd om de voetmaat te meten. Aangezien de ouders deze metingen uitvoeren – en hier niet voor getraind zijn – bestaat de kans dat zij de informatie mogelijk onjuist toepassen. De gebruikte online bronnen waren beperkt van meerwaarde bij het bieden van ondersteuning van de ouders in het maken van een schoenkeuze voor hun kinderen.

Dit onderzoek is uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Om inzicht te krijgen in de situatie in Nederland zou een soortgelijke studie kunnen worden uitgevoerd.

Bron: Journal of Foot and Ankle Research