Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedicure-congres 18 september goed voor 6 accreditatiepunten

Anita de Jager
Het pedicure-congres van ASWS op zaterdag 18 september in Tiel is door ProCERT geaccrediteerd met 6 punten. De meeting met als thema ‘Bijzondere voetproblemen voor het voetlicht’ is goed voor 2 punten binnen elk van de drie domeinen Voetzorg-Diabetes Mellitus, Voetzorg-overige risicovoet en  Voetzorg-Reuma.

Elke voet is anders en elke voet vraagt om voetzorg. Daarom staat het pedicurevak zaterdag 18 september centraal. Bijzondere voetproblemen worden getoond en besproken door experts met ruime ervaring op dit vlak. Aan de hand van cases wordt de praktijk naar de congreszaal gehaald.

Sprekers zijn onder anderen Margreet van Putten, Rob Verwaard, Sabine Scheepens, Olga Serrée en Elleke Huijbrechts. Ter afsluiting van de dag is er een rondetafeldiscussie met Sven Weerkamp (podotherapeut) en Roy Wisseling (diabetespodotherapeut) over de bijzondere voeten die nog niet aan bod zijn geweest. Aanmelden voor het congres kan via asws.nl.

Kleine en grote voeten

Organisator ASWS heeft voor zaterdag 30 of zondag 31 oktober ook nog een vakmoment op de agenda staan. In dat weekend is de masterclass ‘Kleine en grote voeten in uw praktijk’ te volgen in Expo Houten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  1. Covid-tenen: wie loopt er risico?
  2. Een kleuter gaat rennen: zijn schoenen dan belangrijk?
  3. Een puber met een vreemde groeispurt
  4. Een pijnlijke achillespees: welke gevolgen heeft dit voor de voeten?
  5. Een diabetespatiënt met pijn en toch neuropathie in uw praktijk

Margreet van Putten bespreekt samen met de deelnemers deze casuïstiek en geeft tips hoe te handelen. Naast opfrissing van kennis, staan nieuwe informatie en ontwikkelingen centraal. Soms leiden simpele testjes tot een verrassend resultaat. Uiteraard komt er weer een samenvattingskaart met tips voor in de pedicurepraktijk.

Inschrijven voor de zaterdag 30 of zondag 31 oktober kan via asws.nl/congressen. De masterclass vindt plaats in Expo Houten (van 09.30 tot 12.30 uur) en is door ProCERT geaccrediteerd met 3 punten, domein Voetzorg (1x diabetes en 2x overige voetzorg). Traditiegetrouw mogen deelnemers na afloop gratis naar de Vakbeurs Pedicure & Beauty.

Bron: asws.nl