Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PedicureCongres Voeten en Infecties: zaterdag 11 maart

Voor het PedicureCongres Voeten en Infecties op zaterdag 11 maart heeft dr. Johan Toonstra een programma samengesteld waarin dit onderwerp van alle kanten wordt belicht.

 

Aan de voeten kunnen allerlei infecties voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan bacteriële infecties. Wondroos is de bekendste, maar daarnaast heb je ook pitted keratolysis, erythrasma, Pseudomonas-infecties en infecties die door een tekenbeet kunnen ontstaan.

Voetwratten zijn het bekendste voorbeeld van een infecties ontstaan door een virus. Ook gordelroos en waterwratten hebben een virus als oorsprong.

Schimmelinfecties kom je in heel verschillende klinische uitingsvormen tegen op de voeten. Vaak tasten ze de nagels aan. Een onychomycose is dikwijls moeilijk te onderscheiden van andere nagelaandoeningen.

Tenslotte kan schurft aan de voeten voorkomen. Dit is geen infectie in de ware zin van het woord, maar wel een aandoening die van buitenaf komt en besmettelijk is, ook voor de pedicure.

Toonstra heeft een keur aan deskundige sprekers uitgenodigd voor dit congres dat plaatsvindt in het Van der Valk Hotel Tiel. ProCERT heeft het PedicureCongres Voeten en Infecties geaccrediteerd met zes accreditatiepunten. Eén accreditatiepunt voor Omgevingsbewust handelen en vijf punten voor het domein Voetzorg, overige voetzorg.

Het congres vindt plaats ter gelegenheid van het nieuwe boek Voeten en infecties van Johan Toonstra en Anton C. de Groot, dat begin maart verschijnt.

Bronnen: asws.nl en bsl.nl