Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ProVoet beëindigt samenwerking met NVvP

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Aan de samenwerking tussen ProVoet en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) komt na een officiële brief van de NVvP over de zelfstandige indicatiestelling van niet-gecontracteerde voetzorg door medisch pedicures, voorlopig tot een einde. Dit meldt ProVoet.
beëindiging-breken-ketting
(Foto: Pixabay)

Breekpunt voor de samenwerking is de zelfstandige indicatiestelling van niet-gecontracteerde voetzorg door medisch pedicures, die ten tijde van de coronacrisis medisch noodzakelijk spoedzorg verlenen. Aanleiding voor het verbreken van de samenwerking was een officiële brief van het NVvP-bestuur gericht aan ProVoet. In deze brief werd de recente ontwikkeling rond de zelfstandige indicatiestelling van niet-gecontracteerde voetzorg door medisch pedicures, die ten tijde van de coronacrisis medisch noodzakelijk spoedzorg verlenen, in twijfel getrokken.

Kwaad daglicht

De NVvP formuleerde dit aan de hand van een aantal beweringen, die volgens ProVoet zowel de leden van ProVoet als ook het uitgestippelde beleid van de brancheorganisatie in een kwaad daglicht zouden stellen. Wat ProVoet betreft is met deze feitelijk onjuiste constateringen een kwalijke grens overschreden. Het bestuur van ProVoet heeft dit in een reactiebrief duidelijk gemaakt aan de NVvP. De brancheorganisatie wil hier transparant over zijn en heeft daarom beide brieven beschikbaar gesteld aan haar leden. ProVoet geeft aan de deur open te houden voor dialoog met de NVvP en de leden op de hoogte te houden van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Individueel niveau

De brancheorganisatie benadrukt dat ieder lid van ProVoet samen met haar podotherapeut inhoud kan blijven geven aan de bestaande samenwerking in de gecontracteerde voetzorg. Op individueel niveau verandert de situatie niet. ProVoet blijft haar leden ook in de toekomst nadrukkelijk adviseren over de gecontracteerde zorg met de podotherapeuten.

Bron: ProVoet