Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Summa opent salon House of Bloom voor opleidingen Beauty & Lifestyle

Anita de Jager
Ruim 1100 mbo-studenten van Summa Beauty & Lifestyle in Eindhoven worden sinds vorige maand opgeleid in de nieuwe salon House of Bloom. Deze innovatieve leeromgeving voor onder meer kappers, nagelstylisten en pedicures is tevens een open kenniscentrum met aandacht voor innerlijke en uiterlijke schoonheid.
© Summa College - salon House of Bloom

De gedachte achter dit lesconcept is dat studenten niet in klaslokalen, maar op de werkvloer uitgroeien tot professionals. De salon is ook een ontmoetingsplek voor de buurt. Haarverzorging en schoonheidsbehandelingen voeren er de boventoon, maar House of Bloom staat ook open voor workshops, lezingen en demonstraties op het gebied van voetzorg. Op de derde verdieping, een verlengstuk van het House of Bloom, is een speciaal praktijk- en theorielokaal ingericht puur voor voetzorg. Hier worden dagelijks praktijk- en theorielessen gegeven. Studenten werken in de praktijk op betalende modellen en doen zowel pedicure- als medisch pedicure-behandelingen.

Summa heeft op dit moment een eerste-, tweede- en derdejaars groep voor de opleiding tot (medisch) pedicure. En voor volgend schooljaar zijn er ook al aanmeldingen binnen. In het eerste jaar schrijf je bij Summa in op het Crebonummer Voetzorg waarna studenten, afhankelijk van hun studieresultaten, doorgaan naar pedicure of medisch pedicure. Ook bij de studie tot schoonheidsspecialist bestaat nog het keuzedeel pedicure en gebeurt het dat studenten na het behalen van hun diploma in deze richting doorstromen.

Bron: summacollege.nl