Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC’s zetten zorg bij zeldzame aandoeningen beter op de kaart

Onder de titel ‘Zeldzame aandoeningen zijn allesbehalve zeldzaam’ lanceerden de Universitair Medische Centra (UMC’s) onlangs een nieuw thema in de publiekscampagne Voor het leven van morgen.

De juiste zorg op de juiste plek. Júist voor mensen die een aandoening hebben die maar zelden voorkomt, is dat erg belangrijk. Hoe de UMC’s hieraan werken laten ze op voorhetlevenvanmorgen.nl zien aan de hand van persoonlijke verhalen van patiënten, hun familie, verzorgers en behandelaars. Mensen zoals iedereen.

In Nederland zijn er meer dan 300 erkende expertisecentra waar mensen met een zeldzame aandoening terecht kunnen (zie: lumc.nl). Het overgrote deel van deze centra bevindt zich in de UMC’s. Veel patiënten uit deze groep hebben er vaak een lange zoektocht op zitten voordat een diagnose is gesteld en hun behandeling kan beginnen. Daarom is de zichtbaarheid en vindbaarheid van de expertisecentra zo belangrijk, menen de UMC’s. Ze willen de zorg en het onderzoek naar zeldzame aandoeningen dan ook continu blijven verbeteren door een unieke samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en zorg.

Bron: Zorgkrant