Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 960 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Column Bernadet: Alsjeblieft, voor jou!

“Hier, alsjeblieft, voor jou!”, zegt Janet Houten. terwijl ze me stralend een kistje in de armen drukt.

Comfortschoenen steeds hipper

Een schoen die speciaal op maat is gemaakt, dat zou voor zowel mensen met makkelijke als mensen met wat moeilijkere voeten ideaal zijn. Helaas is dat slechts voor een enkeling weggelegd. Los van de hoge kosten zijn er nog maar weinig schoenmakers die voor iedere individuele klant leesten maken en op basis daarvan de schoenen vervaardigen. Gelukkig zijn er wel steeds meer schoenleveranciers die rekening houden met het feit dat iedere voet uniek is.

Op bezoek bij Marie en Buib Vreeken: ‘Ons uitgangspunt is goed, beter, best’

In 25 jaar tijd groeit de praktijk van Marie en Huib Vreeken in Alblasserdam uit tot een multidisciplinair bedrijf met tien medewerkers. “Toen wij begonnen, constateerden wij al snel dat voetklachten vaak niet op zichzelf staan”, vertelt Marie. “Vandaar dat wij zijn gaan zoeken naar meer kennis over oorzaak, gevolg en behandelmogelijkheden van voetgerelateerde klachten.”

Voorwoord: Hygiëne

Voor de pedicurebranche hebben de invoering van de Code van het Voetverzorgingsbedrijf in 1997 en in 2011 ook de WIP-richtlijn Infectiepreventie bij voetzorg in de tweede lijn veel aandacht besteed aan hygiëne. Het is gebruikelijk dat bestaande richtlijnen om de zoveel jaar opnieuw worden beoordeeld op hun actualiteit en waar nodig worden aangepast. Dat is in het verleden ook gebeurd met de Code en met de WIP-richtlijn. Maar sinds de Code voor het Voetverzorgingsbedrijf online staat, onder de noemer Branchecode voor de Pedicure, lijkt het of de code minder makkelijk geraadpleegd wordt.

Verwaarloosde voeten

Akke Greetje Mooibroek uit Metslawier in Friesland werkt naast haar praktijk aan huis bij enkele verpleeghuizen. Daar kreeg ze te maken met een cliënt met ernstig verwaarloosde voeten en ramshoornnagels.

Column Tineke: Prijs en kwaliteit

Mijn bedrijf zit in een bedrijfspand en ik heb pedicures in loondienst. De kosten voor deze vorm van bedrijfsvoering zijn uiteraard hoger dan dat ik mijn bedrijf gewoon bij mijn woonhuis zou houden.

Pedicurekring Maastricht-Heuvelland: De kracht van de eigen regio

Samenwerking is een trend in de gezondheidszorg. Ook pedicures zoeken elkaar steeds vaker op. Concurrentieangst lijkt langzaam maar zeker plaats te maken voor het besef dat je samen sterker staat. In deze serie beschrijven we bijzondere samenwerkingsverbanden. In deze aflevering: Pedicures regio Maastricht-Heuvelland.

Lezers schrijven

In deze rubriek Lezers schrijven plaatsen wij ingezonden brieven (reacties, vragen) van lezers van Podopost. De redactie behoudt zich het recht voor om brieven in te korten. Geplaatste brieven geven niet per definitie de mening van de redactie weer.

Instellingen voeren geen eenduidig beleid

Veel (medisch) pedicures – exacte cijfers zijn niet voorhanden – werken naast hun eigen praktijk in een verpleeg- of verzorgingshuis of instelling voor verstandelijk gehandicapten. Vaak als zzp’er, soms parttime in loondienst. Podopost vroeg enkele zorginstellingen en pedicures hoe de voetzorg in een Wlz-setting (Wlz=Wet langdurige zorg) is georganiseerd en vier pedicures vertellen hoe het in de dagelijkse praktijk gaat. Het blijkt dat verpleeg- en verzorgingshuizen zo hun eigen regels hanteren.

Wie bepaalt en wie betaalt?

Ongeveer 30.000 ouderen in ons land krijgen ondersteuning, zorg en behandeling in een verzorgings- of verpleeghuis. Die zorg wordt geboden door ruim 350 (woonzorg-) organisaties, op ongeveer 2200 locaties. Hoe is hier de voetverzorging georganiseerd? Wie heeft recht waarop; wie bepaalt en wie betaalt? Podopost dook in een ingewikkelde beleidswereld.

Verfijn de zoekresultaten

  • Tags

Abonneren