Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgmodule preventie Diabetische Voetulcera geactualiseerd

Webredactie

ProVoet heeft samen met de NVvP besloten de zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera uit 2011 te actualiseren en aan te passen aan recente inzichten. Aanleiding hiervoor was een recente uitspraak van het Zorginstituut Nederland (voorheen CVZ) over welke Simm’s 1-patiënten nu wel en welke niet onder de basisverzekerde zorg zouden vallen.

Het resultaat is een zeer actuele versie van de zorgmodule met daarin opgenomen een uitgebreid stroomschema. In dit schema is helder weergegeven wie wanneer case-manager is en welke discipline vervolgens ingeschakeld kan worden. Het schema is ten opzichte van de vorige versie uitgebreid met onder meer een uitwerking van Simm’s 1 (met en zonder zelfzorgcapaciteit) en met situaties met een actief ulcus, met en zonder genezing binnen 2 weken. Ook is hierdoor inzichtelijk wanneer een patiënt door gestuurd moet worden naar een voetenteam, waarin de diabetespodotherapeut participeert.

Deze 2014-versie van de zorgmodule is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de NVvP, de NVvDP (Nederlandse Vereniging van Diabetespodotherapeuten) en ProVoet.

De zorgmodule is te downloaden op: www.provoet.nl en www.podotherapie.nl