Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aandacht voor het nieuwe BKD Voetzorg

Maureen Limpens
Naast de verschijning van het nieuwe Branchekwalificatiedossier Oncologie is er in de afgelopen periode ook een update van het BKD Voetzorg Pedicure Medisch Pedicure gepubliceerd. Het vorige BKD Voetzorg dateert van 2017. Het nieuwe BKD draagt duidelijk bij aan een verdere professionalisering van het pedicurebedrijf.
Voetzorg in de pedicurepraktijk
© Smeilov / stock.adobe.com

Vakkennis en vaardigheden zijn uitgebreid. Klinisch redeneren is duidelijk als nieuwe vaardigheid toegevoegd. De typerende beroepshouding van de (medisch) pedicure is omvangrijker geworden. Zo is er bijvoorbeeld meer aandacht voor het omgaan met diversiteit onder cliënten en het goed kunnen inspelen op de specifieke behoefte van de individuele cliënt. Daarop aansluitend is er ook meer aandacht voor een duidelijke profilering van de (medisch) pedicure naar specifieke doelgroepen in de markt.

Proactieve houding

In het oude BKD was er al aandacht voor de samenwerking met andere disciplines. In het nieuwe BKD wordt van de pedicure duidelijk een proactieve houding in die samenwerking verwacht.

Invloed nieuwe wetgeving

Het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, marktontwikkelingen, (nieuwe) technieken, producten en innovaties wordt nadrukkelijker benoemd. Voor de wet- en regelgeving is er een aparte rubriek ingevoerd met een overzicht welke wet- en regelgeving voor de (medisch) pedicure van belang is.

Ondernemerschap

De vakkennis en vaardigheden ter voorbereiding op het zelfstandig ondernemerschap zijn in het nieuwe BKD verder uitgesplitst en uitgebreid.  Voor de medisch pedicure geldt dat ze in staat moet zijn om een realistisch personeelsbeleid te formuleren.

Medisch pedicure-behandeling

Ook de vakkennis en vaardigheden voor het uitvoeren van een medisch pedicure-behandeling zijn verder uitgesplitst en uitgebreid.

Dit zijn slechts enkele punten uit het nieuwe BKD. Wil je alles van het BKD weten? Kijk dan op de site van brancheorganisatie ProVoet.