Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: de feestdagen komen eraan!

Iris
Met de feestdagen in het vooruitzicht stijgt in de maand november mijn adrenalineniveau naar een ongezonde hoogte, want er is zoveel te doen in een paar weken tijd. Naast het doorlezen van de verzekeringspolissen (welke zullen we dit jaar eens doen?) en het geregel van sint- en kerst in familiesferen heb ik ook nog te maken met dilemma’s over mijn eigen pedicurepraktijk.
© ArtistGNDphotography / iStock

De eerste vraag die zich opwerpt is: ga ik wel of niet werken gedurende de feestdagen? Vorig jaar december werd dat door de regering voor mij al bepaald, of dat dit jaar ook gaat gebeuren blijft nog even een verrassing.

© Zerbor / stock.adobe.com

Veel ambulante cliënten zeggen: doe de volgende afspraak maar ná de feestdagen, waardoor je de eerste twee weken van januari met een overvolle (nieuwe!) agenda zit. Daarentegen heb ik gemerkt dat menig cliënt in de praktijk juist vóór de feestdagen nog een afspraak wil waardoor je in de week voor kerst een recordomzet draait.

Wat geef ik mijn cliënten dit jaar?

De zelfontworpen kerstkaart van vorig jaar met een prachtige zelfbedachte tekst bleek een spelfout te bevatten. Ik kwam daar pas achter toen een familielid mij daar subtiel op wees. Nog steeds staart deze kaart met spelfout mij aan als ik bij een van mijn cliënten langskom. Hij heeft alle kerstkaarten van de afgelopen jaren nog steeds aan de muur hangen. Mijn twee oude, volgeboekte afsprakenkaartjes hangen daar trouwens ook nog gebroederlijk naast de verlopen oproepkaart van de podotherapeut en de aankondiging van de onderhoudsmonteur van de cv-ketel aan de muur. Ook een manier om niets te vergeten toch?

Ik ben zelf geen voorstander van mini-kerstmannetjes, -boompjes of engeltjes. Een paar jaar geleden heb ik tubes voetencrème met de opdruk ‘fijne feestdagen’ uitgedeeld. Dat gebaar bleek voor de oudjes, die vaak zelf niet goed bij de voeten kunnen, minder succesvol te zijn. Menig tube belandde onbenut in de prullenbak of werd weggegeven. Door sommigen werd gelukkig, en heel vindingrijk, de voetencrème gebruikt als handcrème. Dit jaar heb ik gekozen voor chocoladebonbons. Deze verpak ik samen met een vrolijke kant-en-klare kerstkaart uit de ramsj (geen idee waarom ze opgeruimd werden want ze zagen er nog prima uit). Aan de binnenkant van de kerstkaart hang ik dan een extra visitekaartje. Tja, creativiteit zit echt in mijn genen!

© Kalim / stock.adobe.com

Nu nog bedenken wanneer ik ga beginnen met uitdelen en tot wanneer ik doorga. Zoals elk jaar maak ik er veel te veel omdat ik niemand wil vergeten. Dat gegeven op zich is natuurlijk al een hele mooie kerstgedachte, toch? Fijne feestdagen!