Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoera, maandag weer aan het werk!

Maureen Limpens
Tijdens de persconferentie van minister-president Rutte  op donderdag  6 mei is bekend gemaakt dat maandag 11 mei ook pedicures weer aan de slag mogen. Het was de eerste persconferentie waarin de pedicurebranche ook echt benoemd werd.
©Pixabay

Hoe nu te werk te gaan is te lezen in de protocollen die de brancheorganisaties hebben gemaakt:  één voor de ambulante werkzaamheden en één voor de pedicurepraktijk.  Deze worden indien  nodig steeds bijgewerkt. De protocollen staan op de website van ProVoet.

Vragen om te bepalen of een cliënt voor voetzorg terechtkan
Belangrijk blijft om te voorkomen dat cliënten in de praktijk komen die besmet zijn met of symptomen vertonen van COVID-19. Symptomen kunnen zijn: hoesten, keelpijn, niezen  en/of verkoudheid, benauwdheid, longontsteking of koorts. Ook mensen die in contact zijn geweest met anderen die besmet zijn of huisgenoten hebben met de verschijnselen kunnen niet behandeld worden.

Dat betekent dus dat de pedicure de cliënt, voordat er een afspraak gemaakt wordt,  op deze zaken bevraagt. Dat geldt ook voor cliënten die een afspraak maken via een online-afsprakensysteem.

Foto
Ben je ook blij om weer aan de slag te mogen? Stuur een foto van jezelf in de praktijk op je eerste werkdag. De foto in hoge resolutie (300 dpi) kun je sturen naar podopost@bsl.nl o.v.v. ‘Blij om weer aan de slag te kunnen’ met je naam  erbij. Dan maken wij er een leuke collage van.