Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorwoord: Wel of niet dicht?

Maureen Limpens
Wie had dat eind februari, begin maart verwacht? Dat de wereld totaal op z’n kop zou staan. En dat aan bedrijven in Nederland gevraagd zou worden om te sluiten. Dat aan mensen gevraagd zou worden om thuis te blijven. Dat neemt grote onzekerheid met zich mee. “Wat zal er met mijn praktijk gebeuren?”, “Hoe kom ik deze tijd financieel door?”, “Tot hoe lang blijven we überhaupt in deze situatie?”. Allemaal vragen waar pedicures zich voor gesteld zien.
Logo_Podopost
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-020-0797-4/MediaObjects/12480_2020_797_Fig1_HTML.jpg
De informatievoorziening in crisisperiodes is niet altijd eenduidig of kan per dag veranderen. Dat geldt in het algemeen en ook binnen de pedicurebranche. Zo gaven de verschillende adviezen die de verschillende brancheorganisaties in de pedicurebranche aan hun leden gaven, reden tot extra onrust. “Moet ik nu wel mijn praktijk sluiten of toch niet?” Met de persconferentie van maandag 23 maart waar het kabinet met vier bewindspersonen extra maatregelen kwam aankondigen, werd de hoop dat alles snel achter de rug zou zijn weer een stukje kleiner. En het kan zijn dat tussen dit schrijven en het in de bus vallen van Podopost ook al weer het een en ander veranderd is. De coronacrisis heeft ook invloed op de komende uitgaves van Podopost. Het kan zijn dat reeds geplande artikelen door de maatregelen niet door kunnen gaan of dat sommige artikelen alleen op de website zullen verschijnen. Zoals het artikel Stressvalkuilen van pedicures in en buiten coronacrisistijd en het artikel Hoe kun je ondanks praktijksluiting toch inkomsten genereren? 3 tips! Op de servicepagina vind je altijd (pag. 43) een overzicht van de artikelen die online zijn verschenen op podopost.nl. We doen in elk geval ons best om Podopost vanuit huis in de lucht te houden, want ook ons kantoor is dicht. We hebben er bewust voor gekozen om het in deze uitgave niet alleen over corona te hebben. Wellicht kun je het woord niet eens meer zien of horen. En wil je ook graag even iets anders lezen.
In elk geval wil ik iedereen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. Hou vol. Blijf gezond en let goed op elkaar. Uit een crisis kan soms onverwachts ook iets moois ontstaan. Podopost zal in elk geval met ingang van deze uitgave online ook als doorbladerbare pdf te lezen zijn.