Podopost magazine nr. 2, 2018

  Podopost nr. 2 staat in het teken van cosmetische voetverzorging met onder meer uitleg over nagellak soorten, nailart en een volledige cosmetische behandeling in de casus. Verder staan we stil bij verkooptechnieken: hoe geeft u een omzet boost aan uw praktijk. Wat kan Facebook advertising voor uw praktijk betekenen en met de VTV in het vooruitzicht uiteraard weer een compleet overzicht van deze beurs.

  Voorwoord: Kanker

  Zo’n 20 jaar geleden lag er een taboe op het uitspreken van het woord kanker, er werd naar verwezen als ‘het k-woord’ Met de toename van het aantal diagnoses, lijkt ook het woord minder taboe te zijn.

  Column Bernadet: HUGO: Het Ultieme GenOt?

  Bernadet is pedicure. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

  Vraag & Antwoord: Pitted keratolysis en hyperkeratose

  Vraag van de pedicure: ‘Ik kreeg een cliënt in mijn praktijk, waarbij ik zijn huidafwijking gedeeltelijk niet kon begrijpen en benoemen. Cliënt (1961) is schrijver van beroep en heeft geen onderliggend ziektebeeld, geen last van bloedvaten of het hart, geen allergieën. Hij gebruikt geen medicatie. Hij draagt cowboylaarzen. Als hij bij mij in de praktijk komt, is hij al bij drie dermatologen geweest. Hij heeft pitted keratolitis, callus, clavi en wratweefsel.

  In de rolstoel, toch voetproblemen

  Truus Hoogwater is al jaren cliënt van mij. Ze had nooit echt lastige voeten, maar wel ingroeiende nagels. Daarom werden op latere leeftijd de nette schoenen vervangen door comfortschoenen met voldoende lengte en wijdte. Op 80-jarige leeftijd kreeg ze twee keer een ernstig herseninfarct, waardoor ze een parese (gedeeltelijke verlamming) opliep aan de rechterzijde. Ze kwam in een rolstoel terecht.

  Lezers schrijven: Wel ketenzorg in Wageningen

  In reactie op het artikel Op Bezoek in Podopost 1, waarin pedicure Jannie van Ravenswaaij vertelt over haar praktijkvoering in Wageningen, kreeg Podopost een toelichting van Podo Gelderland. In het artikel stelt de geïnterviewde dat er geen ketenzorg is in Gelderland. maar dit is niet correct. Michiel Luttikhuis van Podo Gelderland wil benadrukken dat er wel degelijk ketenzorg is in de regio De Gelderse Vallei. Wij bieden hem graag de gelegenheid de zorgsituatie te verduidelijken.

  Drie pedicures vertellen over hun burn-out: Hoe voorkom je dat je opgebrand raakt?

  Stel, je hebt een drukke pedicurepraktijk, daarnaast is er de zorg voor je gezin, ben je mantelzorger en doe je vrijwilligerswerk. Je agenda zit altijd vol. Tijd voor jezelf, sport en ontspanning ontbreekt nagenoeg. Wanneer breekt het lijntje? Hoe voorkom je dat? En als je uiteindelijk toch een burn-out krijgt, hoe kom je daar dan weer uit? Drie (medisch) pedicures vertellen over hun burn-out.

  Vanaf volgend nummer nieuwe rubriek in Podopost: Hoe tevreden is de cliënt?

  Als je een succesvolle praktijk wilt hebben, heb je voldoende tevreden cliënten nodig. Voorwaarden daarvoor zijn dat je cliënten naar je praktijk weet te loodsen en dat je goed kunt inspelen op hun wensen. Er zijn tal van factoren op basis waarvan een cliënt juist wel of juist niet voor jouw praktijk kiest. Dat kan soms in kleine details zitten.

  Google Analytics: wie bezoekt je site?

  Waar bevinden mijn klanten zich, hoe oud zijn ze, waar komen ze vandaan en van welke online kanalen maken zij gebruik? Voor jou als ondernemende pedicure zijn dit relevante vragen, waarmee je gerichter kunt adverteren en inzicht kunt krijgen in wat je klanten bezighoudt.

  Efficiënter behandelen

  Bij het ene paar voeten is het peentjes zweten om ze helemaal in topconditie te krijgen, terwijl de behandeling van het andere paar voeten een peulenschil is. Kortom: de ene voet is de andere niet. En toch wil je graag structuur in de behandeling en in de tijd zodat je minimaal een planning kunt maken. Maar hoe doe je dat en wat heb je daar voor nodig?

  Op ’n voetstuk: Stephan van Roemburg, eigenaar van hoveniersbedrijf Stevaro

  Als hovenier werk je ongeacht het weer altijd buiten. “Lichamelijk moet je in topconditie zijn”, vertelt Stephan van Roemburg (52), eigenaar van hoveniersbedrijf Stevaro. “Daarom sport ik tweemaal per week intensief. Het is goed je lichaam ook op een andere manier te belasten. Door de ontlading van de inspanning, ontspan je ook tussen je oren.”