Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cursus ‘Efficiënter werken’

Kees Bals
In de nieuwe cursus ‘Efficiënter werken in vier stappen’ kunnen pedicures leren hoe ze hun behandelingen niet langer onder tijdsdruk hoeven uit te voeren.
Hetty Dijkstra

Medisch pedicure Hetty Dijkstra kwam op het idee voor deze nieuwe cursus, onder meer door de gesprekken die ze had met pedicures tijdens de cursus ‘Werken aan een ergonomische werkhouding’, die ze nu vier jaar geeft. “Ik merkte dat veel pedicures onder grote tijdsdruk werken en dat ze daardoor veel stress ervaren. Als ervaren pedicure ken ik de uitdagingen van het vak en ik herken ook de tijdsdruk waarmee je dagelijks te maken hebt. In al die jaren dat ik dit vak uitoefenen, heb ik geleerd hoe ik efficiënt kan werken en mijn tijd optimaal kan benutten. Hoe je je werkprocessen kunt stroomlijnen en zo productiever kunt worden, dat deel ik graag met collega’s.”

Hogere kwaliteit

Hetty Dijkstra zal tijdens de cursus strategieën presenteren en praktische tips geven. “Daarmee kunnen pedicures hun werkzaamheden sneller uitvoeren en tegelijkertijd een hogere kwaliteit leveren. Uiteindelijk resulteert dat in een betere dienstverlening en tevreden klanten.” Over de inhoud van de cursus wil ze nog niet te veel weggeven. “Maar ik geef onder meer tips om tijd te besparen, zodat je  rustiger kunt werken, bijvoorbeeld door de keuze voor net een ander instrument of hulpmiddel.”

Zelf aan de slag

De cursus wordt gegeven op 21 juni in Zaltbommel en duurt drie uur met maximaal twaalf deelnemers. Na een introductie gaan de cursisten zelf aan de slag om te ervaren hoe ze hun manier van werken kunnen aanpassen. Hetty en een collega begeleiden hen daarbij.

Voor meer informatie over en opgave voor de cursus zie Dijkstra Pedicuretraining.