Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ProVoet adviseert pedicurepraktijken met onmiddellijke ingang te sluiten

Maureen Limpens
Brancheorganisatie ProVoet heeft zondag 15 maart haar leden geadviseerd om vanaf vandaag, maandag 16 maart, de pedicurepraktijk gesloten te houden tot en met 6 april. Ook alle ambulante werkzaamheden vallen daaronder. Dit naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van de overheid om het coronavirus in te dammen.
© Inna / stock.adobe.com

Zie belangrijke update op onderstaand bericht
Een ander bijkomend aspect voor de brancheorganisatie is dat: “ in de voetverzorgingsbranche gewerkt wordt met aerosolen en bijbehorende nevel, dat tot snellere verspreiding van het virus zou kunnen zorgen. ProVoet acht het onverantwoord voor haar leden om nog langer door te werken en neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het advies van ProVoet gaat op dit moment dus een stap verder dan de adviezen van de overheid.”

Het advies van ProVoet gaat vooralsnog ook een stap verder dan het advies dat de Nederlandse Vereniging voor Podoptherapeuten (NVvP) haar leden heeft geadviseerd. De NVvP neemt maandag 16 maart contact op met het Ministerie van VWS en aanpalende beroepsverenigingen over het verdere beleid.

Belangrijke update op dit bericht