Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ProVoet nuanceert eerder bericht: wel medisch noodzakelijke behandeling bij niet-coronapatiënten.

Maureen Limpens
Brancheorganisatie ProVoet heeft vandaag een belangrijke nuancering uitgebracht op haar eerdere advies om de pedicurepraktijk te sluiten en ook geen ambulante zorg te leveren. Medisch noodzakelijke instrumentele behandelingen van niet-coronapatiënten mogen wel doorgaan.
© Brian Jackson / stock.adobe.com

Gisteren adviseerde brancheorganisatie ProVoet haar leden om hun praktijken vanaf 16 maart tot en met 6 april te sluiten en tevens geen ambulante zorg te verlenen. Dit naar aanleiding van de door het kabinet aankondigde maatregelen om het coronavirus tegen te gaan.
Vandaag laat de brancheorganisatie weten dat spoedeisende behandelingen van niet-coronapatiënten wel kunnen doorgaan.

Het gaat dan om: “…de instrumentele behandelingen bij Sims 3 patiënten, in het geval van pre-ulcera, ulcera en bij ingroeiende teennagels”. De nuancering in het advies is tot stand gekomen in overleg met de Nederlandse vereniging van Podotherapeuten. Reden hiervoor is dat de brancheorganisatie complicaties bij deze patiënten wil voorkomen, “…zodat de reeds overbelaste ziekenhuizen en huisartsen niet extra worden belast met deze complicaties”. Wel blijven de RIVM-richtlijnen met betrekking tot het contact met de patiënt van kracht.

Voor alle overige patiënten blijft het advies voor sluiting van de praktijk onverminderd van kracht.