Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ReumaNederland investeert in 3D geprinte braces voor reumapatiënten

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
3D printer
Foto: Pixabay

ReumaNederland doet een grote investering in het jonge Delftse bedrijf Manometric. Hierdoor is het mogelijk om meer 3D-scanners en -printers te produceren en 3D geprinte braces door te ontwikkelen voor verschillende reumatische aandoeningen.

Manometric ontwikkelde speciale software waarmee een zeer nauwkeurige scan van de hand omgezet wordt in een 3D-geprinte hand- of polsbrace. Jan-Willem Förch, algemeen directeur ReumaNederland: “Een goede hand- of polsbrace zorgt ervoor dat je je handen beter kunt blijven gebruiken ondanks je reumatische aandoening en dat je mee kunt blijven doen. Daarom zijn wij zo enthousiast over deze innovatie. Met onze bijdrage willen we zorgen dat meer mensen sneller een gepersonaliseerde brace kunnen krijgen.”

Samenwerking voor goede braces

Robin Jones, mede-oprichter van Manometric: “Met de steun van ReumaNederland kunnen we grote stappen zetten. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met ReumaNederland die verder gaat dan een financiële investering. De enige manier om een goed product te maken, is in nauwe samenwerking met patiënten en artsen. Vanaf de eerste schets, tot de materiaalkeuze en detaillering is de voorkeur van de patiënt bepalend. De samenwerking met ReumaNederland geeft ons de mogelijkheid om nog een stap dichter bij hen te komen en voor meer mensen met reuma tot een heel goede brace te komen, die echt een groot verschil maakt in het dagelijks leven.”
Bron: ReumaNederland