Orthopedie

Over orthopedie

Waarover gaat dit thema?

Orthopedie is het specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Onder dit thema vind je onder meer informatie over mogelijke behandelmethoden bij voetproblemen.

Artikelen over dit thema

Orthopedie

Focus op botgezondheid bij borstkanker

Het Catharina Ziekenhuis is begonnen met het toedienen van een halfjaarlijks infuus aan een specifieke patiëntengroep van vrouwen na de overgang met borstkanker omdat de botversterkende middelen de kans op uitzaaiingen in botten verminderen.
Orthopedie

Verbeterafspraken om osteoporose eerder op te sporen

In het nieuwe rapport ‘Verbetersignalement Osteoporose’ staan verbeterafspraken om sneller osteoporose op te sporen en gepaste zorg te bieden.
Orthopedie
boverankerde prothese-Radboud

Betere mobiliteit door botverankerde prothese

Een botverankerde prothese verbetert (na amputatie van bovenbeen) blijvend de mobiliteit en kwaliteit van leven. Zo blijkt uit langetermijnevaluatie.
Orthopedie
meniscus-prothese-artrose

Ontwikkeling van nieuwe buitenmeniscusprothese bij knieartrose

Radboudumc gaat de 1e duurzame meniscusprothese ontwikkelen ter vervanging van de buitenste meniscus. Dit is een uitkomst voor mensen met knieartrose in de periode voor de knie vervangen wordt.
Orthopedie

Gecombineerde technologie maakt bewegingen in het subtalaire gewricht zichtbaar

Voor het eerst hebben wetenschappers een manier gevonden om de mechanica van het subtalaire gewricht, ofwel het onderste spronggewricht, te onthullen. Tot nu toe was het niet mogelijk voor artsen om dit gewricht te zien roteren in belaste positie, omdat het gewricht min of meer verborgen zit.

Meest gelezen