Orthopedie

Over orthopedie

Waarover gaat dit thema?

Orthopedie is het specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Onder dit thema vind je onder meer informatie over mogelijke behandelmethoden bij voetproblemen.

Artikelen over dit thema

Orthopedie

OrthoWedge meest effectief bij ontlasten voorvoet

Helpen veelgebruikte postoperatieve orthopedische schoenen de voorvoet te ontlasten? Over deze vraag heeft een aantal onderzoekers zich gebogen. Tevens hebben ze de drukverdeling van deze schoenen in de voorvoet vergeleken met de drukverdeling bij het blootvoetslopen.
Orthopedie

Lectoraat podotherapie in hbo

Podotherapeut dr. Marloes Tenten-Diepenmaat is begin oktober gestart als lector podotherapie op de Hogeschool Saxion in Enschede.
Orthopedie

Exoskelet helpt mensen met bovenbeen-amputatie bij het lopen

Onderzoekers van de Universiteit van Utah hebben een exoskelet gebouwd dat het lopen kan vergemakkelijken voor mensen met een bovenbeenamputatie. Het nieuwe systeem maakt gebruik van een elektromechanische actuator die aan de dij is bevestigd.
Orthopedie

Nog steeds veel meer amputaties door uitgestelde zorg

Nog steeds worden er veel meer amputaties verricht dan voor de coronacrisis, stelt Sjoerd Bulstra, voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.
Orthopedie

Onderzoek naar online tool reuma

Reuma Nederland heeft een online tool ontwikkeld en onderzoekt op dit moment of deze (beginnende vormen van) reuma eerder kan herkennen.

Meest gelezen