Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aangiftechecklist voor beauty- en verzorgingsbranche

Anita de Jager
De Belastingdienst biedt een aangiftecheck aan om de ruim 65.000 ondernemers in de sector beauty en persoonlijke verzorging op weg te helpen met hun inkomstenbelasting voor coronajaar 2020.
© Getty Images / iStock

De tips en aandachtspunten die de Belastingdienst voor deze branche op een rij heeft gezet, kunnen mogelijk ook voor pedicures van pas komen. ‘Ruim 1,5 miljoen ondernemers moeten voor 8 mei hun aangifte inkomstenbelasting over 2020 indienen. Zo’n 450.000 van hen vullen deze zelf in via Mijn Belastingdienst. Dat is altijd al een klus en in deze tijd met corona nog iets meer’, weet de Belastingdienst.

‘Omdat 2020 een bijzonder jaar was helpen we ondernemers extra op weg’, verklaart fiscaal jurist Fred Thielemans. ‘Ondernemers die de online aangifte doorlopen, zullen zien dat wij de hulpteksten in het ondernemersgedeelte hebben aangevuld voor coronamaatregelen. En wie op onze website kijkt, vindt daar de informatie en een checklist die nodig zijn om de aangifte voor 8 mei juist en volledig in te vullen.’

Coronaregelingen

Ondernemers die gebruikmaakten van coronaregelingen zoals de TVL of TOGS moeten hier bij hun aangifte zelf alert op zijn. Sommige tegemoetkomingen moet je namelijk zelf vermelden, andere zijn vooraf ingevuld.

Meer informatie:
belastingdienst.nl/corona
belastingdienst.nl/aangifte
belastingdienst.nl/ondernemers