Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook bij Achmea declareren via podotherapeut

Webredactie

Met de invoering van de door de NZa afgegeven beleidsregel ´Overige geneeskundige zorg (beleidsregel BR/CU-7100) zullen zorgverzekeraars de voetzorg van patiënten met Diabetes Mellitus die buiten de ketenzorg valt per 1 januari 2015 inkopen via de podotherapeut. Podopost berichtte daar al over in Podopost nr. 8.

Het leek er toen even op dat Achmea nog niet klaar was om mee te gaan met deze nieuwe beleidsregel en dat daardoor patiënten van deze zorgverzekeraar in 2015 nog rechtstreeks bij Achmea moesten declareren.

Inmiddels ziet het ernaar uit dat ook Achmea de contractering voor de diabetische voetzorg vanaf 1 januari 2015 zal laten verlopen via de podotherapeut. Dat betekent dus dat cliënten van pedicures niet zelf de declaraties bij Achmea kunnen indienen. In november komt hier meer duidelijkheid over.

Her en der in het land houden podotherapeuten al besprekingen – of gaan dat binnenkort doen – over de contracten die zij op hun beurt afsluiten met pedicures bij wie ze een deel van de voetzorg inkopen. De pedicure gaat haar declaraties voor deze geleverde zorg indienen bij de podotherapeut.

———

7 nov 2014

Toevoeging: inmiddels heeft Achmea bovenstaande bevestigd.