Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opleidingsinstituut Voetzorg+ in nieuwe handen

Kees Bals

Oprichter Mischa Nagel draagt het opleidings- en kennisinstituut Voetzorg+ over aan medisch pedicure Marijn Poels.

Mischa Nagel en Marijn Poels

Mischa Nagel en Marijn Poels vormen de komende vijf jaar samen de directie van Voetzorg+ BV. In die periode draagt Nagel het instituut geleidelijk over. De aanleiding, schrijft Nagel op de website van Voetzorg+, is dat hij drie jaar geleden (terug) naar Kaapstad is verhuisd. Hij hoopte het langzaam kalmer aan te kunnen gaan doen, maar kwam tot de conclusie dat het niet lukte om zich enkel op de inhoud te concentreren.

‘Prachtige visie’

“Op kwaliteit heb ik nooit willen toegeven,” schrijft Nagel. Daarom was het nodig om een nieuwe directeur aan te stellen. Die vond hij in medische pedicure Marijn Poels, een van de oprichters van Paramedische Voetzorg in Horst. Nagel: “Ik blijf lesgeven, net als de nieuwe directeur. Marijn heeft een prachtige visie voor het bedrijf ontwikkeld en daarmee voor voetzorg in de toekomst. Ze is commercieel maar niet overdadig. Ze verdiept zich in alle facetten van de voetzorg én de handzorg. Ze kan goed mensen bij elkaar te brengen en ze praat met een aantal professoren, die we samen hebben ontmoet, even makkelijk als ik haar met patiënten zie praten.”

Wetenschappelijk onderbouwd

Poels schrijft op de site van Paramedische Voetzorg: “De komende jaren gaan we zorgen dat we scholingen van hoog niveau aan zorgverleners kunnen aanbieden. Deze zullen wetenschappelijk onderbouwd zijn en worden door autoriteiten binnen hun vakgebied gegeven. Zo kunnen we jullie ervan verzekeren dat de kennis van de docenten op een juiste manier wordt doorgegeven en we goed geschoolde zorgverleners in de markt zetten.”