Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Praat vandaag over morgen

Kees Bals
Hoe blijf je ook na je 65ste fit? Denk daar nu over na, en praat er met elkaar over. Dat wil het ministerie van VWS stimuleren met de campagne ‘Praat vandaag over morgen’.

Conny Helder, minister van VWS, is zelf 65. “Ik ben dan ook bewust bezig met hoe ik mijn zelfstandigheid zo lang mogelijk kan behouden. Door actief te blijven, zowel fysiek als mentaal. Door na te denken over hoe ik later wil wonen. En door het gesprek te voeren met mijn gezin en vrienden over wat wij in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. Het is goed dat een op de twee 60- tot 75-jarigen al praat over de toekomst. Met deze campagne, de activiteiten en bijeenkomsten willen we laten zien hoe mooi een gesprek over later kan zijn, zodat nog meer mensen dit gesprek gaan voeren.”

Ook handig voor pedicures

De website praatvandaagovermorgen.nl geeft veel informatie waarmee iedereen die de ‘oude dag’ ziet naderen zich daarop kan voorbereiden. Niet allen over hoe je fit blijft, maar ook over hoe je wilt wonen en over de zorg die je straks misschien nodig hebt. Ook handig voor pedicures die cliënten in de stoel krijgen bij wie de jaren gaan tellen (of die zelf het pensioen zien aankomen).

Bron: Praat vandaag over morgen en ministerie van VWS; beeld: Praat vandaag over morgen