Blog

Pedicure in de dop

Het is schoolvakantie en dat is goed te merken in de praktijk. Terwijl beide ouders aan het werk zijn, zorgen de opa’s en oma’s voor de kleinkinderen. Grootouders zijn tegenwoordig belangrijke steunpilaren van de economie. Zonder hen stort de boel misschien wel als een kaartenhuis in elkaar. Maar ja, diezelfde grootouders moeten ook naar de pedicure. En wat doen ze dan? Ze nemen gezellig de kleinkinderen mee! Lees meer »

Kledinglijn

Ik houd er strenge kledingvoorschriften op na. Dat is lekker hygiënisch en het komt de professionele uitstraling van mijn praktijk ten goede. Idem dito vind ik het belangrijk dat mijn cliënten in fatsoenlijke kledij komen. Op een man in een wijde korte broek zit ik echt niet te wachten. Maar er iets van zeggen durf ik niet. Lees meer »

Is informatie die we geven helder genoeg voor de cliënt?

Logisch, toch!?

“Kunt u binnenkort een uitstrijkje maken?”, vraag ik aan mijn huisarts. “Ik heb een oproep ontvangen van het bevolkingsonderzoek.” “Niet nodig, Bernadet. Tegenwoordig bestaan er zelfafnamesets. Ik acht jou prima in staat om daarmee om te gaan”, antwoordt hij. Lees meer »

Een boompje over oncologische voetverzorging

Wauw, wat een interessante artikelen over het thema oncologie staan er in Podopost 2! De oncologisch verpleegkundige is tegenwoordig DE belangrijke spin in het web. Geheel volgens nauwgezette procedures communiceren alle betrokken disciplines met deze beroepsbeoefenaar. Zij of hij geeft de grenzen aan waarbinnen de medisch pedicure mag handelen. Hoe gingen we pakweg vijftien jaar en langer geleden met de voeten van onze cliënten met kanker om? Lees meer »

Kies wijzer! Wie zwijgt stemt toe

Op 21 maart a.s. zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Boeien? Jazeker wel! Ik ga mijn kostbare stem toch niet zomaar aan de eerste de beste partij geven! Als ondernemer hebben wij met lokaal beleid te maken. Een partij die werkelijk aandacht voor ondernemers heeft, kan in de gemeenteraad wellicht net het verschil maken. Lees meer »

Goedkoop is duurkoop

Telefoon. “Hoi, Bernadet, met mevrouw Koopmans. Ik heb al een tijdje niks van me laten horen, sorry. Maar dat komt eerlijk gezegd omdat ik mijn voeten tussendoor door een andere pedicure heb laten doen. Nou, dat was dus eens maar nooit meer. Het zat zo: ik vond via Social Deal een leuke aanbieding voor Lees meer »

Vlieg op!

(Zucht) Wat is het druk vandaag! Snel een kop koffie tussendoor om mezelf een beetje op te peppen. Ai, dat had ik beter niet kunnen doen. Tien minuten later vlammen de opvliegers vanuit mijn hals omhoog richting toch al rode konen. Daar zit ik dan voor de zoveelste keer met een vuurrood, opgeblazen gezicht over de voeten gebogen. Lees meer »

De dokter gaat voor

Dinsdagmorgen, kwart voor negen. Telefoon.

Mevr. P: Bern, ik kan niet komen vandaag. De poli belde net. Er is om elf uur een plaatsje vrij gekomen bij de KNO-arts. Daar móet ik naar toe. Dat scheelt me een  week wachten.

Ik (sputterend): Maar ik heb om elf uur op u gerekend. Zo snel kan ik niemand anders meer inplannen. Lees meer »

Asociaal jatwerk

Rosetta vroeg tijdens het pedicuren altijd uitgebreid hoe het met mijn praktijk gesteld was. Ze toonde vooral interesse voor de ondernemerskant. Hoe pakte ik zus aan? Hoe ging ik met zo om? Blij verrast met de aandacht voor mijn bedrijf beantwoordde ik haar vragen nauwgezet. Zoveel belangstelling voor mijn zaak kwam ik niet vaak bij cliënten tegen! Lees meer »

Dwangarbeid

De weg vanuit Zuid-Frankrijk naar Nederland is lang. Daarom besluiten we de terugreis in twee etappes te verdelen en de nacht in een romantisch Franse hotelletje door te brengen. Gezellig, denken we maar oei, dat valt tegen. Bij binnenkomst in het pension kijkt een oudere vrouw ons geïrriteerd aan. Kennelijk storen we bij haar favoriete soap. Une chambre? Echt enthousiast over ons verzoek lijkt ze bepaald niet. Lees meer »