Blog

skeeler_blessure

Dilemma in blessuretijd

Al sinds een jaar of vijf biedt het skaten mij dé ultieme ontspanning. Ik draag netjes beschermingsmiddelen en ik val praktisch nooit. Helaas, deze keer blijkt een uitstekende stoeptegel een ongeluk in een klein hoekje te zijn. Er trekt een compleet doemscenario aan me voorbij! Kan ik het me als zzp’er eigenlijk nog wel permitteren om zo’n risicovolle sport uit te oefenen? Lees meer »

Tekening poppetje in hangmat

Pfff, weekend!

Vrijdagavond half 6. Eindelijk vrij na een razend drukke werkweek. We hebben geen geplande afspraken voor dit weekend staan. Mooi, dan heb ik lekker veel tijd voor van alles dat hoognodig moet gebeuren! Nu gauw boodschappen doen, want we hebben niks meer in huis. Lees meer »

Assertief?

Zaterdagmorgen in de trein. Ik nestel me met koffie en een boek op een fijn plekje bij het raam in de stiltecoupé. Stilte, dat is precies waar ik nu behoefte aan heb na de afgelopen hectische werkweek. Van mij mag deze rustige treinreis eeuwig duren. Helaas… Lees meer »

Grand Prix

Als pedicure wil ik voldoende professionele afstand tot mijn cliënten bewaren. Zodoende hanteer ik een strenge scheidslijn tussen wat ik wél en wat ik vooral niet over mijn leven vertel. Dat ‘niet te persoonlijk worden’ staat een vriendelijke bejegening van de cliënten natuurlijk geenszins in de weg. Andersom ervaar ik dat het gros van de clientèle ook enorm aardig is voor mij. Lees meer »

Wie de schoen (niet) past…

Schoenen zijn misschien wel de meest voorkomende veroorzakers van voetellende. Wij hebben daar in onze praktijken allemaal mee te maken. En oei, wat is het toch een heikel onderwerp! Hoe vaak komt het niet voor dat je denkt dat je een duidelijk schoenadvies hebt gegeven maar dat toch niet zo blijkt te zijn? Lees meer »

Pedicure in de dop

Het is schoolvakantie en dat is goed te merken in de praktijk. Terwijl beide ouders aan het werk zijn, zorgen de opa’s en oma’s voor de kleinkinderen. Grootouders zijn tegenwoordig belangrijke steunpilaren van de economie. Zonder hen stort de boel misschien wel als een kaartenhuis in elkaar. Maar ja, diezelfde grootouders moeten ook naar de pedicure. En wat doen ze dan? Ze nemen gezellig de kleinkinderen mee! Lees meer »

Kledinglijn

Ik houd er strenge kledingvoorschriften op na. Dat is lekker hygiënisch en het komt de professionele uitstraling van mijn praktijk ten goede. Idem dito vind ik het belangrijk dat mijn cliënten in fatsoenlijke kledij komen. Op een man in een wijde korte broek zit ik echt niet te wachten. Maar er iets van zeggen durf ik niet. Lees meer »

Is informatie die we geven helder genoeg voor de cliënt?

Logisch, toch!?

“Kunt u binnenkort een uitstrijkje maken?”, vraag ik aan mijn huisarts. “Ik heb een oproep ontvangen van het bevolkingsonderzoek.” “Niet nodig, Bernadet. Tegenwoordig bestaan er zelfafnamesets. Ik acht jou prima in staat om daarmee om te gaan”, antwoordt hij. Lees meer »

Een boompje over oncologische voetverzorging

Wauw, wat een interessante artikelen over het thema oncologie staan er in Podopost 2! De oncologisch verpleegkundige is tegenwoordig DE belangrijke spin in het web. Geheel volgens nauwgezette procedures communiceren alle betrokken disciplines met deze beroepsbeoefenaar. Zij of hij geeft de grenzen aan waarbinnen de medisch pedicure mag handelen. Hoe gingen we pakweg vijftien jaar en langer geleden met de voeten van onze cliënten met kanker om? Lees meer »