Home 2021

Laatste blogs

Blog: Eigen schuld, dikke bult

In Podopost nr. 2 stond een artikel over grensoverschrijdend gedrag. Het eerste waar ik meteen aan moest denken was die collega van vroeger, wiens ogen – als hij met vrouwen sprak – altijd naar beneden afdaalden om op borsthoogte te blijven steken.

Blog: Jij en jouw tarief

ProVoet biedt een e-learningcursus aan getiteld ‘Jij en jouw tarief’. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze training zelf niet gevolgd heb, maar ik vind de titel erg doeltreffend.

Blog: Babylonische spraakverwarring in coronatijd

Vorig jaar om deze tijd zaten we met z’n allen in de eerste lockdown. We hadden een prachtig voorjaar, dus wandelden we met z’n allen wat af. We waren veerkrachtig en bewapend met kreten als ‘de schouders eronder’ en ‘samen’. Die paar weken dicht, financieel ondersteund door de TOZO, konden we in maart 2020 nog wel uitzingen. Maar nu...
Oncologische patiënt in bed

Blog: Omgaan met ernstig zieken

Iris wordt door een kennis geattendeerd op een artikel in de Wetenschap & boeken bijlage van de Volkskrant met als titel: “Psychologie- praten met zieken” en als subtitel: “Je ziet er goed uit hoor! Wat je wel en niet moet zeggen tegen kankerpatiënten”. Dat zet haar aan het denken als ze meteen daarna wordt geconfronteerd met een nieuwe patiënt met een hersentumor.
gratis_blog Iris

Blog: Hoezo gratis?!

Volgens mijn Engelse buurman zijn Nederlanders gek op alles wat gratis is, en ik merk dat dat klopt. Helaas blijken er dan toch vaak kosten te zitten aan de 'aanbieding'. Dat gratis écht gratis kan zijn, bewees ik vorige week. Weliswaar veroorzaakt door mijn eigen stommiteit, maar dat terzijde.

Blog: Milieubewust werken

Toen ik vorig jaar in Frankrijk was en boodschappen deed in de lokale supermarkt viel het mij op dat daar alles in plastic eenpersoonsporties werd verpakt. Lang leve de afvalberg! Maar recent confronteerde een cliënte me ermee dat ik als ambulant pedicure ook wel veel afval produceerde…

Blog: No-show – wel of niet betalen?

Wat is dat toch de laatste tijd met cliënten, waar niets bijzonders mee aan de hand is, die hun afspraak vergeten? Alle begrip voor overmacht. Maar verder is het een bron van irritatie voor elke zorgverlener, inclusief mijzelf.
Blog Iris-zomer 2020

Blog: De zomer van 2020

Geen verre zonvakantie dit jaar, maar wel hoge temperaturen in eigen land. Toch gek dat wij na al die vakanties in verre tropische oorden deze hitte in Nederland slecht kunnen verdragen. Volgens mijn clientèle gaat het hier om een “ander soort” hitte.

Blog: Spijkers met koppen

De moeilijke coronatijd waarin wij ons momenteel bevinden heeft mij verrassend genoeg toch wel iets positiefs opgeleverd. Ik zal proberen om dit wat subtieler toe te lichten dan Doutzen Kroes dat recent op haar Instagram-pagina deed…