Home 2021

Laatste blogs

Oncologische patiënt in bed

Blog: Omgaan met ernstig zieken

Iris wordt door een kennis geattendeerd op een artikel in de Wetenschap & boeken bijlage van de Volkskrant met als titel: “Psychologie- praten met zieken” en als subtitel: “Je ziet er goed uit hoor! Wat je wel en niet moet zeggen tegen kankerpatiënten”. Dat zet haar aan het denken als ze meteen daarna wordt geconfronteerd met een nieuwe patiënt met een hersentumor.
gratis_blog Iris

Blog: Hoezo gratis?!

Volgens mijn Engelse buurman zijn Nederlanders gek op alles wat gratis is, en ik merk dat dat klopt. Helaas blijken er dan toch vaak kosten te zitten aan de 'aanbieding'. Dat gratis écht gratis kan zijn, bewees ik vorige week. Weliswaar veroorzaakt door mijn eigen stommiteit, maar dat terzijde.

Blog: Milieubewust werken

Toen ik vorig jaar in Frankrijk was en boodschappen deed in de lokale supermarkt viel het mij op dat daar alles in plastic eenpersoonsporties werd verpakt. Lang leve de afvalberg! Maar recent confronteerde een cliënte me ermee dat ik als ambulant pedicure ook wel veel afval produceerde…

Blog: No-show – wel of niet betalen?

Wat is dat toch de laatste tijd met cliënten, waar niets bijzonders mee aan de hand is, die hun afspraak vergeten? Alle begrip voor overmacht. Maar verder is het een bron van irritatie voor elke zorgverlener, inclusief mijzelf.
Blog Iris-zomer 2020

Blog: De zomer van 2020

Geen verre zonvakantie dit jaar, maar wel hoge temperaturen in eigen land. Toch gek dat wij na al die vakanties in verre tropische oorden deze hitte in Nederland slecht kunnen verdragen. Volgens mijn clientèle gaat het hier om een “ander soort” hitte.

Blog: Spijkers met koppen

De moeilijke coronatijd waarin wij ons momenteel bevinden heeft mij verrassend genoeg toch wel iets positiefs opgeleverd. Ik zal proberen om dit wat subtieler toe te lichten dan Doutzen Kroes dat recent op haar Instagram-pagina deed…
corona-protocollen-handgel-mondkapje

Blog: Coronaprotocollen

Stapsgewijs mogen alle beroepsgroepen weer aan het werk en sinds kort wij ook! Het is wel even wennen met al die verschillende protocollen. Want het ene protocol is het andere niet! Zo is mijn tandarts tot plastic motorhelm aan toe uitgerust, maar gebruikt mijn fysiotherapeut niet eens een mondkapje. En trouwens, heb je al eens geprobeerd een mondkapje op te doen bij een cliënt met een gehoorapparaat dat deels buiten het oor bevestigd is?
blog_iris_vetplantjes

Blog: Thuiszitten – deel 2

Toen we half maart te horen kregen dat we onze praktijken in verband met het coronavirus moesten sluiten stond ik, net zoals jullie, voor het dilemma: hoe ga ik dat communiceren naar mijn cliënten? Als ambulant pedicure kan ik wel een briefje aan mijn auto hangen, maar daar hebben op dit moment alleen mijn buren wat aan, want mijn auto staat stil op de oprit.
Dozen in de woonkamer

Blog Iris: Thuiszitten

Sinds 16 maart zit ik werkloos thuis. Ik denk regelmatig aan mijn cliënten: Wat zijn de gevolgen voor hun voeten als ik ze zo zolang niet kan behandelen? Krijgen ze last van ingroei of worden de nagels zo dik en lang dat ze niet meer zonder pijn in hun schoenen kunnen?