Blog

Goedkoop is duurkoop

Telefoon. “Hoi, Bernadet, met mevrouw Koopmans. Ik heb al een tijdje niks van me laten horen, sorry. Maar dat komt eerlijk gezegd omdat ik mijn voeten tussendoor door een andere pedicure heb laten doen. Nou, dat was dus eens maar nooit meer. Het zat zo: ik vond via Social Deal een leuke aanbieding voor Lees meer »

Vlieg op!

(Zucht) Wat is het druk vandaag! Snel een kop koffie tussendoor om mezelf een beetje op te peppen. Ai, dat had ik beter niet kunnen doen. Tien minuten later vlammen de opvliegers vanuit mijn hals omhoog richting toch al rode konen. Daar zit ik dan voor de zoveelste keer met een vuurrood, opgeblazen gezicht over de voeten gebogen. Lees meer »

De dokter gaat voor

Dinsdagmorgen, kwart voor negen. Telefoon.

Mevr. P: Bern, ik kan niet komen vandaag. De poli belde net. Er is om elf uur een plaatsje vrij gekomen bij de KNO-arts. Daar móet ik naar toe. Dat scheelt me een  week wachten.

Ik (sputterend): Maar ik heb om elf uur op u gerekend. Zo snel kan ik niemand anders meer inplannen. Lees meer »

Asociaal jatwerk

Rosetta vroeg tijdens het pedicuren altijd uitgebreid hoe het met mijn praktijk gesteld was. Ze toonde vooral interesse voor de ondernemerskant. Hoe pakte ik zus aan? Hoe ging ik met zo om? Blij verrast met de aandacht voor mijn bedrijf beantwoordde ik haar vragen nauwgezet. Zoveel belangstelling voor mijn zaak kwam ik niet vaak bij cliënten tegen! Lees meer »

Dwangarbeid

De weg vanuit Zuid-Frankrijk naar Nederland is lang. Daarom besluiten we de terugreis in twee etappes te verdelen en de nacht in een romantisch Franse hotelletje door te brengen. Gezellig, denken we maar oei, dat valt tegen. Bij binnenkomst in het pension kijkt een oudere vrouw ons geïrriteerd aan. Kennelijk storen we bij haar favoriete soap. Une chambre? Echt enthousiast over ons verzoek lijkt ze bepaald niet. Lees meer »

Panne!

Je hebt van die weken dat alles tegelijk kapot gaat. Het is hoogzomer, mijn airco zoemt gezellig op de maat van de pedicuremotor. Ineens zegt ie pfffff. Daarna stilte en een beetje stinken. Ai, tot zover de airco. Een oververhitte praktijkruimte kan ik missen als kiespijn. Waar haal ik zo snel een monteur vandaan en wanneer kan hij terecht in de praktijkruimte? Lees meer »

In blijde verwachting!

“Ik ben zwanger!”, jubelt collega Nathalie. “En nou wil ik jou vragen of je me een paar maanden wilt vervangen op de psychogeriatrische afdeling van het verpleeghuis. Het gaat om veertig mensen met een dementieel beeld.” Natuurlijk wil ik dat voor haar doen. Ik moet er wekelijks een halve vrije dag voor inleveren maar ach, het is tijdelijk. Lees meer »

Te grabbel

Mevrouw Xantippe kampt al heel lang met ingroeiende nagels. De oorzaak is overduidelijk: haar geliefde maar o, zo puntige pumps. Bij ieder bezoek doe ik mijn best om de nagelproblemen zo goed mogelijk aan te pakken. Lees meer »

Rampspoed

Tijdens de afgelopen winter kon ik draaien aan de radiatorknop tot ik een ons woog, het bleef vaak toch een tikkeltje te fris in de praktijkruimte. Mijn cliënten gaven schoorvoetend toe dat het inderdaad wel een graadje warmer mocht. Lees meer »

Zakengesprek op puntschoenen

Er is één categorie cliënten waar ik de openingstijden van mijn praktijk ruimhartig voor aanpas. Dan heb ik het over mijn zakenmannen, strak in het pak en de haren keurig gekapt. Ja, zakenvrouwen heb ik ook, maar daarover een andere keer. Lees meer »