Home 2023

Laatste blogs

Blog Saar: ‘Een gevoelig velletje’

Persoonlijk vind ik het wel leuk dat de Latijnse naam voor huid ‘cutis’ is. Als ik dat lees denk ik namelijk meteen aan het Engelse cute wat uiteraard schattig betekent, maar waardoor ik meteen ook denk aan lief.

Blog Charlotte: ‘Dresscode is gala’

Dolblij ben ik met de uitnodiging voor een feestje, totdat ik in de stress schiet als ik de dresscode zie. Gala! Vier letters, met paniek tot gevolg…

Blog Saar: ‘Geen woorden voor…’

Deze keer is het thema van Podopost: praktijkinrichting. Wat zal ik daar eens over schrijven? Ik heb geen zin om feiten en richtlijnen op te lepelen. Die kunnen jullie elders vinden. Weet je wat, ik ga eerst even lekker op vakantie…

Blog Charlotte: ‘Man met de hamer’

Humeurig ben ik. Geïrriteerd. Waarom heb ik het zover laten komen? Op een woensdagmorgen, rond half zes, ruim anderhalf uur voordat ik aan het werk moet, is hij daar opeens. De man met de hamer.

Blog Saar: ‘Goede voornemens…’

Wie heeft ze niet..., goede voornemens? Het mijne zou ‘meer sporten’ moeten zijn. Alweer! Maar aangezien de sportschoolvariant niet werkt bij mij, komt er weinig van terecht.

Blog Saar: ‘De regels met voeten treden…’

Dat is natuurlijk juist iets wat we niet moeten doen! Maar ik dacht, ik houd de titel dichtbij huis. Ik ben niet van plan om diep in te gaan op de wetgeving an sich. Dat wordt elders in Podopost vast besproken. Wat ik juist fascinerend vind is hoe mensen op regels en wetten reageren.

Blog Charlotte: ‘Mijn geboortedatum leidt naar getal 33’

Terwijl ik zijn voeten de nodigde aandacht geef begint de cliënt in extase mijn naam te roepen. Het voelt alsof ik een tijdmachine ben ingestapt en zo terugbeland in de tijd dat ik als pedicure nog regelmatig hitsige mannen in mijn stoel had zitten.

Blog Saar: Het sprookje van de prins buiten z’n comfortzone…

Lichte paniek sloeg om mijn hart toen ik de zaal in keek. Hier wilde ik helemaal niet zijn. Ik had rustig in mijn schuurtje kunnen sleutelen met een muziekje op de achtergrond. Naast mij hoor ik een gelukzalige zucht en met duidelijk hoorbare opwinding in haar stem hoor ik mijn vrouw zeggen: ‘Kijk nou Dirk, hoe leuk! Misschien zie ik nieuwe producten voor in mijn salon.’  

Blog Charlotte: ‘I know the struggle’

Zodra het weer het toe laat, gooi ik ze met een charmante zwaai in de onderste lade van de kledingkast. Mijn panty’s. Wat een ondingen. Ik ben een fervent voorstander van rokjesdag.

Blog Saar: Nooit te oud om te leren…

Saar is een pseudoniem voor een nieuwe blogschrijver op podopost.nl. Saar is pedicure en vertelt met een kwinkslag over de pedicurebranche.