Cosmetische voetzorg

Over cosmetische voetzorg

Waarover gaat dit thema?

Een cosmetische voetverzorging wordt ingezet als ontspannende behandeling bij gezonde voeten en bestaat onder meer uit scrubben, een verzorgend masker en/of andere verzorgende producten, een korte voet-/onderbeenmassage en het lakken van de nagels. Onder het thema 'Cosmetische voetzorg vind je onder meer artikelen en berichten over nagellakken, nail-art, massage, harsen, henna, en haman.

 

Artikelen over dit thema

Pedicures, wees alert op ‘coronatenen’

De strenge maatregelen rondom het coronavirus worden heel langzaam losgelaten en de (medisch) pedicures mogen inmiddels weer aan de slag. De coronacrisis heeft veel impact, ook op de vakinhoudelijke praktijkvoering van pedicures. Afgelopen weken is namelijk duidelijk geworden dat bepaalde huidafwijkingen aan de tenen het gevolg – of zelfs een voorbode – zouden kunnen zijn van een nog niet ontdekte coronainfectie. Let wel: veel is nog onduidelijk, maar alertheid van iedereen is geboden!
Cosmetische voetzorg
lastige clienten_lastige pedicure

Blog: Lastige cliënt, of lastige pedicure?

Op pedicurefora lees ik regelmatig verhalen over ‘lastige cliënten’ die keer op keer afspraken verschuiven of afzeggen. Of die vragen of de voeten “even tussendoor” gedaan kunnen worden (‘s avonds, in het weekend…). Maar ook te laat of helemaal niét komen opdagen is een irritatiebron. Of in mijn ambulante geval: cliënten die niet thuis zijn. Daar word ik zelf weleens ‘lastig’ van...
Cosmetische voetzorg
Bus_monteur

Blog: Voorrijkosten

Mijn wasmachine was kapot. Een compleet drama in 4 bedrijven als je een gezin met kleine kinderen runt. Het was best schrikken toen ik hoorde dat het 10 dagen zou duren voor een monteur kon komen. Maar ik viel volledig van mijn stoel toen ik de voorrijkosten hoorde. Dan viel het bedrag dat ik in rekening breng als voorrijkosten wel mee. Althans, dat dacht ik…
Cosmetische voetzorg
kerts_feestdagen

Blog: Wat doen we met de feestdagen?

We zitten alweer in december. Dus laten we het eens hebben over het dilemma der dilemma’s: de feestdagen! Voor sommigen een terugkerende verplichting lijkt het, als ik afga op de veelgehoorde reacties die ik altijd na de feestdagen van mijn cliënten hoor. De 1e zegt: “Van mij hoeft het allemaal niet”, een 2e meldt “Ik ben blij dat het weer achter de rug is”, en een 3e verzucht  “Waarom is er ook nog een 2e kerstdag?”
Voetzorg algemeen

Tip van collega: het makkelijk aanbrengen van een hielpleister met klovenzalf

In deze video 'Pedicure Tip' voor collega's laat pedicure Marianne Mijdam zien hoe je makkelijke een pleister met klovenzalf kunt aanbrengen om de hiel van de patiënt. Met deze video won zij het boek Voeten en reuma.


Meest gelezen