Schoenadvies

In de rubriek schoenadvies vindt u onder meer berichten en artikelen over comfortschoenen, schoenadvies en het meten van voeten, maar ook over sokken.

Comfortschoenen steeds hipper

Een schoen die speciaal op maat is gemaakt, dat zou voor zowel mensen met makkelijke als mensen met wat moeilijkere voeten ideaal zijn. Helaas is dat slechts voor een enkeling weggelegd. Los van de hoge kosten zijn er nog maar weinig schoenmakers die voor iedere individuele klant leesten maken en op basis daarvan de schoenen vervaardigen. Gelukkig zijn er wel steeds meer
schoenleveranciers die rekening houden met het feit dat iedere voet uniek is. Lees meer »

‘Laat de veter zijn werk doen’

“Met de juiste vetertechnieken is veel te bereiken. Ongeveer 40 procent van de wreefklachten is op te lossen door de schoen anders te veteren”, vertelt Joop Creemers van Shoe-Fit. Hij specialiseerde zich in de juiste vetertechnieken en schreef hier studiemateriaal over. “Fabrikanten leveren schoenen geveterd aan de schoenenwinkels en aan die manier van veteren wordt zelden iets veranderd.” Lees meer »

Veterstriktechnieken in beeld

Fabrikanten leveren schoenen geveterd aan de schoenenwinkels en aan die manier van veteren wordt zelden iets veranderd. Joop Cremers van Shoe-Fit vertelt in Podopost nr. 10 (december 2016): “Met de juiste vetertechnieken is veel te bereiken om voetklachten te voorkomen.” Zie hier  hier op de website de bijbehorende video’s. Lees meer »

Kindervoeten met ontstekingen aan halluxnagels

Marieke is een jonge en actieve meid van 9 jaar. Ze houdt van fietsen, rolschaatsen, ravotten en zit op handbal. Ze heeft al vanaf haar 8e last van ontstekingen rondom de halluxnagels. De huisarts kan het probleem niet oplossen, zodat haar moeder medisch pedicure Toos Mennen inschakelt. Lees meer »

Wandelschoenen steeds lichter en meer op maat

Ongeveer 42.000 wandelaars lopen deze maand de Nijmeegse Vierdaagse. Zoals elk jaar zullen ook in 2015 weer veel uitvallers zijn door verkeerd schoeisel. Waaraan moet een goede wandelschoen voldoen? Drie gerenommeerde wandelschoenmerken Meindl, Lowa en Hanwag vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van schoenen. Lees meer »

Sokken zijn bijzonder

De laatste jaren komen er steeds meer speciale sokken op de markt. Dit is een kort overzicht van verschillende beschikbare sokken. Het artikel is zoveel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar ook op ervaringen van dragers van de sokken of kousen en van voetprofessionals. In ieder geval lijkt naast het standaard schoenadvies het sok- of kousadvies een belangrijke plaats in te gaan nemen in het werk van pedicures. Dat vraagt om meer kennis. Lees meer »

Wat kunnen schoenen de pedicure vertellen?

Door het slijtagepatroon van de schoenen te bekijken, krijgt de pedicure een indruk van het voettype en de afwikkeling van de voet. Maar wat is nou een normale afwikkeling en welk slijtagepatroon is afwijkend? In dit artikel kijken we naar de normale afwikkeling om zo te bepalen wat een afwijkend patroon is. Deze kennis is voor een pedicure noodzakelijk om door te kunnen verwijzen bij terugkerende voetproblemen. Lees meer »

Hoe worden orthopedische schoenen gemaakt?

De ene cliënt kan op alle schoenen lopen die hij of zij wil, de andere heeft juist goede comfortschoenen nodig om voetproblemen (verder) te voorkomen. En er zijn situaties waarin ook comfortschoenen geen soelaas meer bieden. Denk bijvoorbeeld aan reumapatiënten met ernstige standsveranderingen in hun voeten. In dat geval zijn op maat gemaakte (semi) orthopedische schoenen vereist. Lees meer »

Hoe effectief is het ontsmetten van sportschoenen?

Nieuwe methoden en producten die effectief de binnenkant van schoenen ontsmetten kunnen een belangrijke preventieve rol spelen in het voorkomen van voetinfecties en voetgeur. Onderzoekers aan de universiteit van Sienna (It) onderzochten de effectiviteit van het product Cyberclean Lees meer »